Tanfolyam

TANFOLYAM – Pszichiátriai ismeretek

Természetgyógyászoknak, segítő foglalkozásúaknak

Az emberek jó közérzetének elérésében,betegségek megszűntetésében alkalmazott eljárások tekintetében nyitottak vagyunk, elfogadjuk, és támogatjuk az alternativ módszereket a mentálhigiénés kezelés mellett.

Nagyon fontosnak tartjuk azonban, hogy az emberek testi-lelki-szociális bajaival, betegségével foglalkozó szakmák képviselői, akik képzésük során alap pszichológiai tudásra már szert tettek, a pszichiatriai kórképekben is szerezzenek olyan szintű ismereteket. ami ahhoz elegendő, hogy a hozzájuk forduló, benne bízó betegeket szakemberhez irányítsák. A mentálhigiénés kezelés így kiegészítheti, teljessé teheti az addigi terápiás módszereket.Ezek a pszichiátriai ismeretek fokozhatják a szakmai biztonságérzetet is, és reményeink szerint evvel –mintegy hidat képezve - közelíteni tudjuk a nyugati orvoslás és a természetgyógyászat képviselőit, és mérsékelni az azok között jelenleg még erősen meglévő ellentétet.

A tanfolyamok előre megjelölt időpontban, eg-egy hétvégén kerülnek megrendezésre és az alábbi témaköröket foglalják magukba:

  1. A lelki betegségek általános tünettana és a leggyakoribb panaszok

  2. A skizofréniás valamint a paranoid elmezavarok

  3. A szorongásos és depressziós állapotok valamint hangulatzavarok

  4. Testi betegségekkel összefügő lelki zavarok

  5. Szenvedélybetegség (alkohol, drog) és személyiségzavarok

  6. Az első benyomástól a véleményalkotásig
    (esetismertetések és zárókonzultáció)Jelentkezzen itt »